ÜYE GİRİŞİ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ağız Bakımı İçin Neler Yapılmalı

11-09-2018 15:02
Ağız Bakımı İçin Neler Yapılmalı

Ağız Bakımı İçin Neler Yapılmalı

 

Kişisel bakımların içerisinde ağız içi ve diş bakımları da bulunmaktadır. Ağız bakım yapabilmek için alınan ürünlere ve bakım esnasında uygulanan tekniklere dikkat etmek gerekir. Ağzın bakımını gerçekleştirmek için düzenli olarak dişlerin fırçalanması ve bu düzenin hiçbir şekilde bozulmaması gerekmektedir. Kullanılan ürünlerin içerisinde zarar verici kimyasallar yer almamalıdır. Aksi taktirde kişinin ağız içi problemleri yaşaması ve dişlerin aşınması söz konusu olacaktır. Tercih edilen ürünün markalarına ve niteliklerine göz atmak gerekir. Nitelikler diş yapısına uygunsa kullanılmalıdır. Uygun değilse ürünün kullanılması doğru değildir ve verimsiz bir alışverişin yapılması söz konusu olacaktır. Düzgün bir bakım için dişlere zarar vermeyen ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Beyazlatıyor diye kullanılan çoğu ürünün dişleri aşındırması söz konusudur. Dolayısıyla bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Ağız Bakımı İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

 

Bakım için tercih edilecek olan ürünün kaliteli ve tavsiye edilen bir ürün olması gerekmektedir. Alınan diş fırçasının diş yapısına uyumluluk sağlaması dikkat edilmesi gereken kesin konulardan biridir. Çalkalama yoluyla bakım sağlayan sıvıların kullanılması, ağız içerisinde bulunan bakterilerin atılmasına olanak sağlar. Çalkalanarak kullanılan bakım ürünleri, dişlerin aşınmasına engel olmaktadır. Bu yüzden çoğu diş hekimi tarafından tavsiye edilmektedir. Ağız bakım sırasında kullanılan ürünlerin doğru bir teknikle ağız içerisine konulması gerekir. Yanlış teknik kullanıldığı taktirde dişler ve diş etleri zarar görecek, kişinin mağdur olması söz konusu olacaktır.

 

Ağız Bakımında Kullanılan Doğru Teknikler Nelerdir?

 

Kullanılan en doğru tekniklerden birisi dişleri yumuşak bir şekilde fırçalamaktır. Yumuşak fırçalamak, plakların giderilmesini sağlar ve diş etine zarar vermez. Sert fırçalayan kişilerin diş etleri zarar görmekte ve kanamanın oluşmasına yol açmaktadır. Dişler fırçalanırken fırçanın yukarıdan aşağıya doğru indirilmesi gerekir. Dişler fırçalandıktan sonra fırçanın arkasında bulunan temizleyici materyalle iç yanak ve dilin temizlenmesi gerekir. Tüm bunlar yapıldıktan sonra çalkalama yoluyla kullanılan sıvı bakım ürünleri ağız içerisinde 2 veya 3 dakika dolandırılır. İşlemlerin bu şekilde yapılması kısa zaman içerisinde ağız sağlığının oluşmasına ve güçlü bir hal almasına yardımcı olacaktır. Diş etlerine ve dişlere zarar veren ürünlerin alınmaması için gerekli kontrollerin yapılması gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.