ÜYE GİRİŞİ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Saç Düzleştiriciler Saç İçin Zararlı Mıdır

25-09-2018 14:43
Saç Düzleştiriciler Saç İçin Zararlı Mıdır

Saç Düzleştiriciler Saç İçin Zararlı Mıdır

 

Kadınların sıklıkla kullandıkları kişisel bakım ürünlerinden birisi de saç şekillendirmeye yarayan saç düzleştirici ve saç maşasıdır. Bu ürünler her saç tipi için kullanılmaya uygun olup belirli noktalara dikkat edilerek kullanılmalıdır. Bu durum hem ürünün saça fazla zarar vermemesi için hem de ürünün ömrünün daha uzun olması için gereklidir. Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici ya da saç maşası gibi ürünler gerekli olduğu zamanlarda kullanılmalı, günlük olarak değil de daha çok gün aşırı olarak ara verilerek kullanılmalıdır. Bunun sebebi ise bu tür cihazları ısı vererek işlem yapmasıdır. Gereğinden fazla ısıya maruz kalan saç telleri kurur, zayıflar ve kırılarak kopmaya başlar. Bu durum devam ettirildiği sürece de saç sağlığı geri dönülemez şekilde yavaş yavaş bozulur. Bu sebeplerden dolayı hem ürün seçimi hem de seçilen ürünün kullanımı son derece önemlidir.

 

Saç Düzleştirici Olarak Kullanılan Ürünler ve Markalar

 

 

Birçok markanın saç düzleştirici ürünü piyasada bulunmaktadır. Ancak hem ürün kalitesi bakımından hem de saç düzleştiricinin işlevi bakımından doğru seçilmesi önemlidir. Remington saç düzleştiricilerinde bulunan ısı ayarı saçların sağlıklı bir şekilde ısıl işlemden geçmesine olanak tanımaktadır. Remingtonısı ayarlı saç düzleştiricisi kısa süre içinde saçınıza istediğiniz işlemi yapmanıza olanak sağlar. İçeriğindeki iyonizer sayesinde saçta elektriklenmeyi önlemektedir. Uzun saçlı kadınların fazlası ile sıkıntı yaşadığı elektriklenme durumu remington saç düzleştiricisi ile kökten çözülebilmektedir.

 

Saç Düzleştirici Nasıl Kullanılmalıdır?

 

 

Seçilen saç düzleştirici elektriğe takılarak öncelikli olarak minimum ayarda çalıştırılmalıdır. Bu ayar saçların düzleşmesi için yeterli ise ısıyı arttırmaya ve saça daha fazla ısıl işlem uygulanmasına gerek yoktur. Ancak her saç farklı tipte ve farklı kalınlıkta olduğu için uygulanabilecek ısı miktarı da değişebilir. Eğer saç düzleştirme performansı yeterli değil ise ısı derecesi kademe kademe arttırılarak değiştirilmeli ve uygun sıcaklık derecesi bu şekilde bulunmalıdır. Bundan sonraki uygulamalarda ise direkt olarak bu ısı derecesi kullanılmalıdır. Saç düzleştirici ürünlerin günlük sıklıkta kullanılması ise saça zararlı olabileceğinden dolayı tavsiye edilmemektedir. Kullanım sıklığı saç tipine ve karakterine göre de değişkenlik gösterebilir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.