ÜYE GİRİŞİ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Klima Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

03-08-2018 15:19
Klima Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Klima Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

 

Klimaların kullanım sürelerine göre bakım ihtiyaçları bulunmaktadır. Belli periyotlarla bu bakımların yapılması ve filtrelerin temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenmemesi halinde ortaya çıkacak kötü kokular rahatsız edici olacak ve klimadan saçılan havanın kişileri hastalık boyutuna ulaştırması mümkün hale gelecektir. Teknik açıdan klimaların 6 ayda bir temizlenmesi gerekir. Klimaların sürekli kullanım süreçlerinde ise filtrelerinin 2 haftada bir kez temizlenmesi filtre bakımı açısından yeterli olacaktır. Klima temizliği yapabilmek için öncelikle filtreye ulaşmak gerekir. Filtrenin klimadan çıkartılması ve yıkanması gerekir. Daha sonra filtre sıcak bir ortamda kurutulur. Klimadan çıkacak olan havanın temiz bir şekilde yayılabilmesi için filtrelerin düzenli bir şekilde temizlenmesi şarttır. Aksi taktirde filtrenin zarar görmesi mümkün hale gelecek ve ekstradan masrafın çıkması söz konusu olacaktır.

 

Klima Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

 

Filtreye zarar vermeyecek ve yıpratmayacak şekilde yıkamanın yapılması gerekmektedir. Filtre klimadan çıkartılırken diğer parçalara zarar verilmemelidir. Filtreyi çıkarmadan önce klimanın kullanım kılavuzuna göz atılmalıdır. Gerekli bilgiler alındıktan sonra filtre çıkarılmalı eğer kişi bunu gerçekleştiremiyorsa, firmanın teknik ekibiyle iletişime geçmelidir. Zorlandığı taktirde parçaların zarar görmesi mümkün hale gelecek, ekstra masrafların ortaya çıkacağı söz konusu olacaktır. Klima temizliği sırasında kullanılan suyun temiz olması ve filtreye zarar verecek temizlik ürünlerinin kullanmaması gerekmektedir. Suyun soğuk olması ve sıcak suyun kullanılmaması gerekiyor. Sıcak su filtreye zarar vereceğinden dolayı kullanılması filtrenin bozulmasına yol açacaktır.

 

Klima Temizliği Yaparken Hangi Yollar İzlenmeli?

 

 

Filtrenin nasıl çıkarılacağı konusunda bilgi alınmalıdır. Gerekli bilgiler alındıktan sonra soğuk suyla filtre yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Su tekniğini kullanmak istemeyen kişilerin elektrik süpürgesi veya fırça kullanımı işe yarayacaktır. Teknik açıdan temizliğin sağlanması için kişinin klimanın iç parçalarına ulaşmaması gerekmektedir. Teknik ekip klimanın iç parçalarını uygun bir ortamda, gerekli teknolojik aletlerle temizleyerek müşteriye teslim edecektir. Kişi eğer klimanın iç parçalarına ulaşmaya çalışırsa büyük problemlerin oluşması söz konusu olacak ve klimanın tesisat konusundaki problemleri meydana gelecektir. Klima yıl içerisinde çok kullanılmışsa, 6 ay içerisinde teknik bakımının yapılması gerekir. Eğer az kullanılmışsa bu periyot bir yıla kadar uzatılabilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.